About the Journal

Indonesian Journal of Public Health and Nutrition starting in 2024 migrates from OJS 2 to OJS 3 to better secure from various unwanted things, including journal hacking and so on. To submit, the author please visit the new website page of our journal at the link https://journal.unnes.ac.id/journals/ijphn

MIGRATION OFFICIAL STATEMENT HERE

Indonesian Journal of Public Health and Nutrition [PISSN 2798-4265 | EISSN 2776-9968] contains scientific writings in the form of research reports of qualitative and quantitative research articles (original research article) with a focus on:

- Public Health Nutrition
- Nutrition
- Epidemiology
- Biostatistics
- Environmental Health
- Health Promotion, Health and Behavior Education
- Health Administration & Policy
- Occupational Health and Safety
- Reproduction health
- Health Information System
- Health Economics
- Health and Sports 

 IJPHN published 3 numbers in 1 volume. Published in March, July and November. IJPHN is published by the Center for Public Health Nutrition Studies, Universitas Negeri Semarang in collaboration with the Ikatan Ahli Kesehatan Masyarakat Indonesia Pusat.

Abstracting and Indexing: 

GARUDADIMENSION 

Current Issue

Vol. 4 No. 2 (2024)
Published: 2024-07-28

Articles

  • Determinan Pemberian MP-ASI Dini di Wilayah Kerja Puskesmas Bringin

    Article ID: 9679
    Adelia Fatma, Eko Farida (Author)
    125-134
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9679
  • Pengaruh Sport Energy Gel Biji Chia (Salvia hispanica, L.) terhadap Kekuatan Otot Tungkai dan Kekuatan Otot Tangan Atlet Voli

    Article ID: 9684
    Akhmad Samsu Dukha, Irwan Budiono (Author)
    125-141
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9684
  • Pengaruh Penambahan Tepung Ikan Gabus (Channa Striatus) terhadap Sifat Kimia dan Organoleptik Kwetiau Beras

    Article ID: 9686
    Aprilia Nurul Mulyana, Eko Farida (Author)
    142-150
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9686
  • Faktor-Faktor yang Berhubungan dengan Koping Strategi Pangan pada Keluarga Miskin Perkotaan Tahun 2022

    Article ID: 9687
    Citra Indah Sari, Irwan Budiono (Author)
    151-159
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9687
  • Akses Pangan Rumah Tangga dan Pola Asuh Gizi terhadap Kejadian Stunting pada Anak Usia 24-59 Bulan di Masa Pandemi COVID-19

    Article ID: 9689
    Gadis Karima Sekar Niesa, Mardiana (Author)
    160-169
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9689
  • Pengembangan Makanan Tambahan (PMT) Penyuluhan dari Ikan Nila (Oreochromis niloticus) dan Mocaf (Modified Cassava Flour) sebagai Camilan Alternatif Upaya Perbaikan Status Gizi Balita

    Article ID: 9692
    Jihan Salma Azhaar Firdaus, Oktia Woro Kasmini Handayani (Author)
    170-180
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9692
  • Pengaruh Ekstrak Bunga Sepatu (Hibiscus Rosa – Sinensis L. ) terhadap Kadar Asam Urat Tikus Putih Galur Wistar

    Article ID: 9694
    Kesya Desmarta, Eko Farida (Author)
    181-190
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9694
  • Kejadian Stunting pada Balita Usia 25-59 Bulan

    Article ID: 9707
    Puput Devi Saputri, Natalia Desy Putriningtyas (Author)
    191-200
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9707
  • Evaluasi Pelayanan Antenatal Care di Puskesmas pada Masa Pandemi Covid-19

    Article ID: 9709
    Raudya Kamillia Insani, Irwan Budiono (Author)
    201-207
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9709
  • Perilaku Positive Deviance Gizi: Studi Kasus pada Keluarga Miskin Perkotaan

    Article ID: 9711
    Sipa Alfitrian, Irwan Budiono (Author)
    208-216
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9711
  • Formulasi Snack Bar Berbahan Dasar Tepung Kedelai (Glycine max L.) dan Tepung Labu Kuning (Cucurbita moschata Durch) Sebagai Makanan Alternatif Sumber Energi

    Article ID: 9713
    Syahrina Maulida Majid, Eko Farida (Author)
    217-224
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9713
  • Analisis Kandungan Gizi dan Daya Terima Nugget Ikan Tenggiri (Scomberomurus Commerson) dengan Substitusi Tepung Jagung (Zea Mays L)

    Article ID: 9716
    Syifa Meidia (Author)
    225-232
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9716
  • Status Gizi, Asupan Zat Gizi, dan Stres dengan Gangguan Siklus Menstruasi pada Remaja Vegetarian

    Article ID: 9718
    Vicky Vidira Sukma Jeni, Irwan Budiono (Author)
    233-242
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9718
  • Faktor-Faktor yang Berhubungan dengan Kelelahan Kerja pada Pekerja di BPBD Kota Semarang

    Article ID: 9720
    Viona Mona Indriany Korwa, Evi Widowati (Author)
    243-251
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9720
  • Cookies Ubi Jalar Ungu (Ipomoea Batatas L. Poir) sebagai Jajanan Pangan Lokal untuk Anak Usia Sekolah

    Article ID: 9721
    Yunita Wulandari, Oktia Woro Kasmini Handayani (Author)
    252-260
    DOI: https://doi.org/10.15294/ijphn.v4i2.9721
View All Issues